Zelfverzekerde Van Hecke: ‘Ik dacht al een hele week aan deze titel’
Foto: pn

De nieuwe Belgisch kampioen Preben Van Hecke kon na afloop een glimlach niet onderdrukken. ‘Dit is niet onverdiend. Maar ik moet mijn ploegmaats bedanken, ze waren de perfecte bliksemafleider’, aldus Van Hecke.

Wielrennen op Sportwereld.be

‘Ik was vanaf de eerste ronde mee en heb mijn werk altijd gedaan’, herbeleeft Van Hecke zijn vroege (en succesvolle) vluchtpoging. Samen met 24 metgezellen reed de renner van Topsport Vlaanderen al van bij de eerste ronde weg. ‘De zege is dus zeker niet gestolen. Ik heb ook in de slotfase altijd meegereden met iemand (Jurgen Roelandts, red.) die sneller is dan mezelf. Maar uiteindelijk had ik een tikkeltje meer kracht, denk ik.’

In de slotfase kwam de groep der favorieten nog bijzonder dicht bij Van Hecke en Roelandts. Ik wist dat er drie man op komst waren, met Devolder erbij. Daarna was het een beetje gokken. Normaal speelt het peloton in zo’n situatie een beetje met ons, maar nu was het gelukkig omgekeerd en speelden wij met het peloton. Ik moet mijn ploegmaten echt bedanken, ze waren de perfecte bliksemafleider. Chapeau voor die mannen’, bedankte Van Hecke zijn ploeg.

‘Ik denk al een hele week aan deze Belgische titel, eerlijk gezegd. Ik deed zelfvertrouwen op in Slowakije, en onlangs nog in Ruddervoorde. Dan moet je je kans gaan. En nu? Ik denk dat er vanavond een groot feestje zal zijn’, sloot Van Hecke met de glimlach af.