Belgische Wielrijdersbond wil ex-renners begeleiden na loopbaan
Foto: BELGA

De Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB) ondertekende zondag tijdens het BK wielrennen in Tervuren met Groep ADMB een samenwerkingsakkoord. Samen willen zij onder meer de profrenners ondersteunen bij alle menselijke en administratieve aspecten tijdens en na hun loopbaan als renner.

Wielrennen op Sportwereld.be

‘Met ADMB hebben we een nieuwe partner onder de arm die voortaan het sociaal secretariaat van onze federatie en de wielerploegen zal verzorgen. Op nationale schaal gaan we ook een project uitwerken voor de begeleiding en de reconversie van ex-renners’, stelde bondsvoorzitter Tom van Damme.

‘De KBWB heeft er sinds vandaag niet alleen een commerciële partner van formaat bij, door haar medewerking te verlenen aan dit initiatief bewijst ADMB ook dat het een groot hart heeft voor de sport. Ik hoop dat onze samenwerking lang en vruchtbaar mag zijn. Ik ben ook fier dat wij als instantie hiermee een soort van unicum bewerkstelligen. Een tijdje terug stelde Johan Museeuw dat renners na hun carrière in een soort van ‘zwart gat’ vallen. Met het aantrekken van ADMB willen wij dit verhelpen.’