Slotdag Rock Werchter van start
Foto: Koen Bauters

Met een snoeiharde set van de Amerikaanse hardrockgroep Red Fang is zondagmiddag op het hoofdpodium de slotdag van het vierdaagse Rock Werchter van start gegaan.

Op het hoofdpodium is het vanavond vooral uitkijken naar Muse, Kasabian, The Script en Counting Crows. Op de andere podia zal er ongetwijfeld veel belangstelling zijn voor Maxi Jazz & The E Type Boys en Gabriel Rios (KluB C) en Die Antwoord en Ben Harper & The Innocent Criminals (The Barn).

Het festival verloopt tot dusver voor politie- en hulpdiensten zeer rustig en zonder noemenswaardige incidenten. “De politie moest tot dusver nog maar 30 pv’s opstellen zonder dat er ernstige feiten bij waren. Het Rode Kruis verzorgde zaterdag 1.200 festivalgangers en liet er 11 afvoeren naar het ziekenhuis. Het ging hierbij niet om zware kwetsuren”, aldus de Rotselaarse schepen Jelle Wouters (CD&V).

Het Rode Kruis bevestigt inmiddels het probleem van het hoog aantal tekenbeten waarmee festivalgangers dit jaar geconfronteerd worden, een probleem dat ook burgemeester Dirk Claes (CD&V) van Rotselaar zaterdagavond al signaleerde.

De teken slaan vooral toe op campings. De hulporganisatie roept festivalgangers op de huid zoveel mogelijk te bedekken, de onbedekte huid af en toe te checken op zwarte punten en eventuele tekenbeten snel te verwijderen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in