De laatste klanten van Jetair in Tunesië zijn zondagmorgen gerepatrieerd, zo is bij de touroperator vernomen. Ze kwamen rond 04.40 uur aan op Brussels Airport.

Sinds zaterdagnamiddag werden met acht vluchten ongeveer 1.200 vakantiegangers gerepatrieerd. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden al zo’n 900 klanten teruggevlogen. Die vliegtuigen landden op Brussels Airport en op de luchthavens van Charleroi en Oostende.

Enkele tientallen Jetair-klanten gaven er de voorkeur aan om in Tunesië te blijven. Het gaat voornamelijk om mensen van Tunesische origine die bij familieleden verblijven en alleen vliegtuigtickets hadden geboekt.

Jetair zegt de ontevredenheid van sommige klanten te begrijpen. Zij zagen hun vakantie ingekort, alhoewel ze soms ver verbleven van de plek van de aanslag, in de buurt van Sousse. De touroperator meent echter dat de veiligheid na de aanslag niet kon worden gegarandeerd. Jetair heeft alle vluchten naar Tunesië tot eind juli geannuleerd. Het gaat om 13 vluchten per week.

Drie Jetair-klanten waren rechtstreeks betrokken bij de aanslag. Een vrouw uit Namen kwam om het leven, haar echtgenoot en een derde klant werden gewond naar het ziekenhuis gebracht.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig