In de kwartfinale van de Copa America heeft Paraguay Brazilië uitgeschakeld. De wedstrijd was na 90 minuten op 1-1 geëindigd, maar in de strafschoppenreeks die daarop volgde toonde Paraguay zich het betere team. Bij de Seleçao kloegen ze wel over een virus.

Brazilië was na 15 minuten nochtans op voorsprong gekomen, dankzij een doelpunt van Robinho. De Brazilianen brachten evenwel geen sambavoetbal en Paraguay kreeg verschillende kansen op de 1-1.

De gelijkmaker kwam er uiteindelijk pas in de 72ste minuut, toen de bal op de stip ging na een duidelijke handsbal van de Braziliaanse verdediger Thiago Silva. Derlis Gonzalez zette de strafschop om. Daarna werd er niet meer gescoord, waardoor er een strafschoppenreeks volgde, waarin Paraguay met 4-3 won van Brazilië.

In de halve finale zal Paraguay het opnemen tegen Argentinië, terwijl gastland Chili en Peru zullen strijden om het andere ticket voor de finale.

Braziliaans bondscoach Dunga stelde achteraf dat zijn team last had van een virus. 'Het is geen excuus maar vijftien spelers zijn aangetast door een virus. Daardoor konden ze niet voluit trainen. Ze hadden pijn aan het hoofd, aan de rug, voelden zich niet goed. Sommigen hadden het erger dan anderen, bepaalde spelers hebben zelfs overgegeven. Daardoor was de intensiteit op training veel minder.' Om welk virus het ging, zei Dunga er niet bij.