Gewonde jongen redt nog vrouw in bloedbad Tunesië
Foto: EPA

Owen Richards is door de Britten uitgeroepen tot nationale held. De jongeman van amper 16 jaar was samen met zijn oom Adrian (49), zijn oudere broer Joel (19), en zijn grootvader Charles (73) op een rustgevend weekje vakantie in Tunesië toen het noodlot toesloeg.

De jongeman zag hoe zijn broer en opa voor zijn ogen werden neergekogeld en werd zelf gewond in de schouder door een kogel die eerst dodelijk het hoofd van zijn oom raakte. En toch slaagde de jongeman er nog in om een vrouw te redden.

Richards zette het na de aanslag op een lopen richting hotel . Daar kwam hij oog in oog te staan met een vrouw die hevig bloedde door een rugschotwonde. In plaats van voor zijn eigen leven te vechten, besloot Owen zich naast de vrouw te zetten. Haar te troosten en doeken op haar wondes te drukken om het hevige bloeden te stelpen.

De jongeman bleef zo zitten tot de hulpverlening op gang kwam en ambulanciers het van hem overnamen. Pas toen barstte Owen in tranen uit, begon hij hevig te schokken en vroeg hij om een telefoon om zijn moeder te bellen.

Gisteren kon zijn moeder met een speciaal vliegtuig naar Tunesië vliegen om haar zoon zo snel mogelijk weg te halen uit het horroroord, maar in Groot-Brittannië ging zijn verhaal al zo de ronde dat hij op sociale media als een ware held wordt omschreven.

 

 

 

 

Een andere Britse vrouw heeft haar leven aan een brillendoos in haar strandtas te danken. De vrouw zat met haar man aan zwembad toen ze schoten hoorden. Op hun vlucht naar binnen werd de vrouw getroffen door een kogel.

‘Ik voelde dat de kogel mij raakte en viel op de grond. De kogel ging in mijn strandtas en ketste af tegen het doosje van mijn zonnebril. Zonder mijn tas zou ik nu niet meer leven, want dan zouden vitale organen zeker en vast geraakt zijn,’ aldus de vrouw in de Britse pers. De vrouw kwam er vanaf met een schotwond aan het been en hielp in afwachting van de hulpdiensten een andere vrouw die door 4 kogels was getroffen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig