RSC Anderlecht heeft zaterdag in en tegen vierdeklasser Knokke zijn eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen met 2-3 gewonnen. Nuytinck, Leya Iseka en Bourard scoorden de doelpunten voor Paars-wit, dat 0-3 voorkwam maar de thuisploeg nog tot 2-3 liet terugkomen.

Standard Luik was dan weer met 0-3 te sterk voor eersteprovincialer Binche. Mujangi-Bia, Jaadi en nieuwkomer Santini zorgden voor de Luikse doelpunten.

KV Kortrijk - Izegem (3de) 4-2

De Smet (trap op de enkel vrijdag) gaf in de opwarming voor de match tegen Izegem forfait. Walem miste ook nog Capon (lies), De Mets (achillespees), Pavlovic (onderrug) en de internationals Marusic, Tomasevic en Chanot die pas morgen aansluiten. Van Loo (vrijdag nog in de tribune met een contractuur) speelde één helft. Aanwinst Rolland deed de opwarming mee, maar bleef daarna aan de kant. De derdeklasser, geleid door ex-KVK'er Bruno Debo, deed aardig mee. Pas naar het einde toe kon KVK het verschil maken. Papzoglou en Chevalier gaven elkaar elk een assist. Vandaag hebben de spelers vrij. (flu)

KV Kortrijk: Henkinet (46' Keet), Van Loo (46' Deceuninck), Gigot, Poulain, Ulens (66' Techel), Verstraete, Van Eenoo (68' Klaasen), Vanneste (61' Mahau), D'Haene, Lallemand (46' Chevalier), Papazoglou (79' Claeys)

Doelpunten: 42' Ulens (owngoal, 0-1), 50' Papazoglou (1-1), 51' Chevalier (2-1), 61' Cornelis (2-2), 81' Chevalier (3-2), 89' D'Haene (4-2)

Johan Walem (KV Kortrijk): ‘Wou een reactie van mijn spelers’

‘Na vrijdag wou ik een reactie zien van mijn spelers en die was er’, aldus de Kortrijkse T1. ‘Niet dat je elke oefenmatch met 10-0 moet winnen, maar de spelers moeten tonen dat ze op het veld willen blijven staan. Morgen (zondag, red) krijgen ze rust en dat is nodig, ook mentaal. Vanaf volgende week kan ik eindelijk met mijn hele kern werken want dan komen de internationals terug. Week drie en vier zijn heel belangrijk en dan kunnen we het eindelijk over voetbal hebben.’