‘Rock Werchter verloopt rustiger dan andere jaren’
Foto: DBA

De tweede dag van Rock Werchter is opvallend rustig verlopen. De gevreesde hitte en bijbehorende problemen bleven uit en incidenten of verkeersproblemen waren er niet. Dat meldt burgemeester Dirk Claes van Rotselaar. Het festival kreeg vrijdagmiddag ook bezoek van minister van Justitie Koen Geens, die een rondleiding kreeg en het eerbetoon aan de recent overleden Thé Lau bijwoonde.

'Tot nu toe verloopt het festival eigenlijk rustiger dan andere jaren', zegt de burgemeester. 'De hitte waarvoor gewaarschuwd was, is eigenlijk goed meegevallen, omdat het hier nooit volledig is opgeklaard. Dat heeft meegebracht dat er veel minder medische interventies geweest zijn. Andere incidenten zijn er ook niet geweest en verkeersproblemen al evenmin. Eigenlijk is het festival vandaag een beetje traag op gang gekomen, maar in de loop van de dag is er wat meer schwung gekomen en vanavond zit de sfeer er weer helemaal in.'

Minister van Justitie Koen Geens kreeg in de late namiddag een uur lang een intensieve rondleiding op het festival, waarbij hij vooral aandacht had voor de veiligheidsmaatregelen en het werk van de ordediensten en de aanwezige parketmagistraat. Nadien woonde hij ook het eerbetoon aan Thé Lau, de recent overleden zanger van The Scene, bij. Op de schermen van Rock Werchter werden fragmenten uit diens laatste optreden in de Ancienne Belgique vertoond.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in