Heropbouw van kunstwerk Arne Quinze uitgesteld
Foto: epa

De heropbouw van het kunstwerk ‘The Passenger’ van Arne Quinze in Culturele Hoofdstad Bergen, is uitgesteld. Een eerste versie van het werk moest eerder dit jaar nog worden afgebroken na stabiliteitsproblemen.

De bedoeling was om het kunstwerk -dat het paradepaardje moest worden van Mons 2015- tegen midden juli te laten herrijzen. Maar dat zal nu niet meer lukken, zegt de organisatie. Er wordt nog gewacht op de veiligheidscertificaten.

The Passenger zou normaal vijf jaar lang in de Rue de Nimy in Bergen blijven staan. In januari werd het werk echter afgebroken, nadat verschillende balken naar beneden waren gekomen. De veiligheid was niet gegarandeerd en de stadsdiensten wilden geen risico nemen.

Bij de afbraak was wel afgesproken met Arne Quinze dat er een nieuwe versie zou komen. De raad van bestuur van de Stichting Mons 2015 zette daarvoor het licht op groen, op voorwaarde van certificatie door een studiebureau en een veiligheidsbureau. Die attesten zijn er nog niet, luidt het woensdagavond. De werken zouden normaal op 29 juni van start gaan.