Donderdag gaat het vierdaagse festival Rock Werchter weer van start. Bezoekers met een XL ticket konden woensdag vanaf 14 uur op camping The Hive terecht. In het station van Leuven was het 's middags al behoorlijk druk. Muziekliefhebbers komen van heinde en verre en de verwachtingen zijn duidelijk hoog. Dat het woensdagavond al feest zal zijn, daar bestaat geen twijfel over.

In Werchter zijn woensdagavond al ongeveer 20.000 festivalgangers gearriveerd. De grote stormloop van festivalgangers wordt donderdag verwacht als om 12 uur het festival de deuren opent en om 14 uur het muzikaal geweld losbarst. Om 14 uur treden de Britse powerpopgroep Marmozets als eerste aan op het hoofdpodium. St.Paul and The Broken Bones uit Alabama bijten de spits af in KluB C. Het festival is op donderdag uitverkocht wat een aanwezigheid van 85.000 festivalgangers impliceert. Headliners op donderdag zijn The Chemical Brothers en Faith No More.

Om de jaarlijkse verkeerschaos bij de start van het festival te beperken wordt vooral gerekend op het busvervoer dat De Lijn zoals steeds inlegt tussen het station van Leuven en de festivalweide. Tot maandagmiddag zet De Lijn hiervoor 175 chauffeurs en 60 bussen in. Vorig jaar namen tijdens Rock Werchter op de heen- en terugweg in totaal 123.000 festivalgangers een dergelijke bus. Rond 17 uur woensdagavond stond de teller al op 4.000.

Het liveverslag van onze festivalploeg vindt u doorlopend op onze festivalpagina.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in