Kleding Tom Ford voor het eerst online verkrijgbaar
Foto: Photonews
Tom Ford heeft met online luxeboetiek Net-A-Porter een exclusieve deal beklonken. De Amerikaanse modeontwerper zal zijn kledingcollectie voor het eerst online aanbieden. Voordien waren enkel de accessoires van Ford via die weg verkrijgbaar.

Net-A-Porter kon met veel trots aankondigen dat het als eerste de prêt-a-porter collecties van de Amerikaanse modeontwerper Tom Ford zal verkopen. Tot nu toe konden die kleren enkel in de winkels zelf gekocht worden.

De collectie zal vanaf juli verkrijgbaar zijn. De lijn voor mannen is vanaf september verkrijgbaar op Mr Porter, de mannelijke tak van de website. Tom Ford, de ooit legendarische ontwerper bij Gucci, biedt op zijn eigen website enkel zijn schoenen, handtassen, cosmetica, brillen en parfums aan.

Het is niet de enige succesvolle deal die de website voor luxemerken te pakken kreeg. In april lanceerde Chanel op Net-A-Porter ook al een exclusieve pop-up voor zijn juwelencollectie. Ook dat was een primeur, want Chanel verkoopt online enkel make-up.