Nederlandse zanger Thé Lau overleden
Thé Lau vorig jaar op Pinkpop. Foto: belga

De Nederlandse zanger en schrijver Thé Lau is gisteravond in zijn woning in Amsterdam overleden. Dat heeft zijn management gemeld. De voormalige zanger van The Scene was al geruime tijd ongeneeslijk ziek. Hij werd 62.

Volgens een verklaring was het voor Thé Lau 'een veelbewogen, intens laatste jaar, waarvan hij heeft genoten met zijn familie, vrienden en vakgenoten'Begin dit jaar moest Thé Lau al verschillende voorstellingen annuleren. Toen was al duidelijk dat zijn gezondheid verder achteruitging.

Vorig jaar raakte bekend dat de zanger ongeneeslijk ziek was. Hij had keelkanker en had niet lang meer te leven. De prognoses waren zes tot negen maanden, maar toch bleef hij optreden. Lau nam afscheid van het grote publiek met een optreden op Pinkpop. Ook zijn afscheidsconcerten in Nederland én België waren in een mum van tijd uitverkocht.

Matheus Lau werd in 1952 in het Noord-Hollandse Bergen geboren. Hij werd in Nederland en Vlaanderen erg bekend als zanger van The Scene, met hits zoals Iedereen Is Van De Wereld, Rigoureus en Blauw.

Hij bracht ook solomateriaal uit en toerde langs theaters. Samen met Lange Fans scoorde hij de nummer 1-hit Zing voor me en het afgelopen jaar bracht hij het soloalbum 'Platina Blues' uit, dat ook in een Engelstalige versie verscheen. 

Behalve zanger was de Amsterdammer ook schrijver. Van zijn hand verschenen meerdere boeken, waaronder de romans Hemelrijk en Juliette. Deze zomer zal nog een verhalenbundel verschijnen, De grote vakantie, waaraan hij tot het laatste moment heeft gewerkt. 

Komende zondag mag het publiek tussen 13.00 en 15.30 uur in poptempel Paradiso in Amsterdam afscheid nemen van de muzikant.

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in