Koningin Mathilde vervalt in oude gewoonten
Foto: Photo News

Toen ze in 2013 werd verweten te veel voor het Belgische modehuis Natan te kiezen en andere ontwerpers links te laten liggen, deed koningin Mathilde extra moeite om ook bij andere namen te gaan winkelen. Maar haar eerste liefde lijkt de laatste tijd weer vaker de bovenhand te nemen.

De koning en de koningin zijn momenteel op staatsbezoek in China. Een mooi moment om onze rijke Belgische mode in de verf te zetten, maar de bagage van Mathilde bestaat naast een outfit van Dries Van Noten en een van Haus Coudeyre nagenoeg uitsluitend uit creaties van Natan, zo blijkt uit een persmededeling van het Belgische modehuis.

Ook vorige week, tijdens de herdenkingsplechtigheid naar aanleiding van de 200ste verjaardag van de Slag bij Waterloo, koos de koningin voor een geel ensemble van Natan en bij een rondetafelgesprek over pesten enkele dagen daarvoor recycleerde de koningin een ontwerp van Edouard Vermeulen.

Toen Mathilde in 2013 werd gepromoveerd van prinses tot koningin vroeg het Flanders Fashion Institute (FFI) zich af of ze geen goede ambassadrice van de Belgische mode kon zijn door een breder gamma aan Belgische ontwerpers te kiezen.

De koningin was niet doof voor deze vraag, want in de maanden daarna koos ze vaker in ontwerpen van Dries Van Noten, Ann Demeulemeester, Veronique Branquinho, Pierre Gauthier en Dior (waar de Belg Raf Simons aan het creatieve roer staat) en zagen we haar ook in kleding van Armani en Zara.

Begin dit jaar maakte Mathilde nog kennis met een groot aantal jonge Belgische ontwerpers bij een bezoek aan het FFI en het modemuseum in Antwerpen voor de tentoonstelling van Dries Van Noten. Wie bezorgt haar opnieuw even een geheugensteuntje dat er meer ontwerpers zijn dan Natan?