Lady chefs in de kijker op Tram Experience
Arabelle Meirlaen Foto: Sebastien Smets

Voor de vierde keer op rij vindt in Brussel Tram Experience plaats. Van 21 augustus 2015 tot 17 juli 2016 kunnen culinaire liefhebbers elke vrijdag genieten van een gastronomische maaltijd in een designtram die door Brussel rijdt. Voor deze editie kruipen hoofdzakelijk vrouwen achter het fornuis, meldt Visit Brussels, het Brussels agentschap voor toerisme.

Tram Experience werd opgericht in 2012 naar aanleiding van het jaar van de gastronomie. Het eerste jaar stonden chefs met twee sterren in de kijker. Voor de tweede editie waren dat Brusselse chefs en vorig jaar chefs van over de hele wereld. Omdat daar telkens weinig vrouwen bij waren, besloot de organisatie het dit jaar over een andere boeg te gooien met een hoofdzakelijk vrouwelijke editie.

De lady chefs en hun menu

De menu’s zijn deze keer van sterrenchef Arabelle Meirlaen (Marchin), chef van het jaar 2014 voor Gault&Millau België, Stéphanie Thunus (Seneffe), die eveneens een ster heeft, en Mélanie Englebin (Brussel).

Het seizoen krijgt ook een internationale dimensie met chefs uit Turijn, Göteborg, Puebla (Mexico), Riga (Letland) en Franschhoek (Zuid-Afrika).

De gasten hebben de keuze hebben tussen een ‘Tram’-menu met zes gangen (drie hapjes, entree, gerecht en dessert) voor 95 euro en een ‘Experience’-zevengangenmenu (met een extra entree) voor 115 euro. De tramrit duurt twee à drie uur. De chefs zijn niet aan boord. Het is een cateringbedrijf dat de gerechten bereidt en er de laatste hand aan legt.