Kanye West verkozen tot meest stijlvolle man
Foto: EPA

Volgens de redactie van GQ mag Kanye West de titel van meest stijlvolle man ter wereld claimen. Het Amerikaanse magazine roemt de 38-jarige rapper vooral om zijn streetstyle.

GQ Magazine kiest zijn top twintig van meest stijlvolle mannen op basis van originaliteit en het zelfvertrouwen dat ze uitstralen. Geen ontwerpers in het lijstje, want die werden op voorhand uitgesloten.

‘Dit gaat niet over bekendheden die hopen geld aan designerkleren geven of dure stilisten inhuren. We keken dan ook niet naar wat deze sterren op de rode loper droegen, maar naar hun streetstyle’, klinkt het bij het magazine.

Met zijn hoodies, gescheurde jeans en hippe sneakers past Kanye West dus perfect in dit plaatje. Vervolledigen de top vijf: Ryan Gosling, Pharrell Williams, Jeff Goldblum en Jared Leto. 

Kayne West heeft altijd al een serieuze boon voor mode gehad. Naar verluidt zou hij zelfs ooit bij Walter Van Beirendock stage hebben willen lopen, al bedankte die vriendelijk voor het aanbod.

Niet dat het daarna slecht ging met zijn ambities in de modewereld. Zo ontwierp hij een reeks sneakers voor Nike, tot het daar tot een ruzie kwam en hij overstapte naar Adidas. Zaterdag komt in ons land zijn laatste creatie uit: de Yeezy Boost 350, een sneaker voor Adidas.

De volledige top twintig:

1. Kanye West
2. Ryan Gosling
3. Pharrell Williams
4. Jeff Goldblum
5. Jared Leto
6. Bradley Cooper
7. LeBron James
8. A$AP Rocky
9. Jay Z
10. Brad Pitt
11. Harry Styles
12. Daniel Craig
13. Cristiano Ronaldo
14. Russell Westbrook
15. John Mayer
16. Jaden Smith
17. David Beckham
18. Mark Ronson
19. Mario Balotelli
20. Eddie Redmayne