De correctionele rechtbank van Luik heeft dinsdag vier politieagenten veroordeeld voor de verduistering van talrijke goederen die door het gerecht in beslag waren genomen. De politieman die zich het vaakst bezondigde aan deze praktijk, kreeg een gevangenisstraf van achttien maanden met uitstel voor twee derde van de straf.

In het kader van een onderzoek naar de moord op zijn echtgenote in 2011 had politieagent Benoit Crahay in maart 2013 collega’s van het commissariaat van Herstal aangegeven die samen met hem betrokken waren bij de verduistering van in beslag genomen goederen. Het ging om elekronica, computers, computerschermen, stookolie, gereedschap, flessen champagne, munitie, teelaarde en kleding.

Onder meer op de plaats waar een pornoactrice vermoord werd en bij de ontmanteling van een cannabisplantage werd beslag gelegd op goederen die in de handen van de politiemannen terechtkwamen. Die gingen niet op een georganiseerde manier tewerk, maar namen spullen mee naarmate de gelegenheid zich voordeed.

Crahay werd eerder voor assisen tot levenslang veroordeeld en de veroordeling die hij nu opliep, werd opgeslorpt door deze straf. Behalve de gevangenisstraf van achttien maanden met gedeeltelijk uitstel sprak de rechtbank nog een celstraf van twaalf maanden met uitstel uit en een werkstraf van 150 uur.