De Munt dubbel bekroond bij Franse theater-, muziek- en dansawards
Foto: BELGA

Het Belgische operahuis De Munt is maandag voor het vijfde opeenvolgende jaar in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de ‘Prix de la critique en théâtre et musique’ in de Parijse Philharmonie. De productie van de opera ‘Penthesilea’ door de Franse componist Pascal Dusapin krijgt de prijs voor de beste muziekcreatie, terwijl de dvd-opname van ‘Lulu’ bekroond wordt met de prijs van beste audiovisuele opname.

De prijzen worden elk jaar uitgereikt door het Syndicat professionnel de la critique théâtre, musique et danse, dat 156 Franse en buitenlandse journalisten groepeert.

De Grote Prijs voor theater was dit jaar weggelegd voor de achttien uur durende theatermarathon “Henry VI”, een bewerking van het werk van Shakespeare, van de jonge regisseur Thomas Jolly. De Grote Prijs voor ging naar ‘Dardanus’ van Jean-Philippe Rameau, een creatie van de opera van Bordeaux, gemaakt in coproductie met de opera van Versailles. In de categorie dans was het ‘Barbarians’ van de Brits-Israëlische Hofesh Shechter die de hoofdprijs in de wacht sleepte.

‘De erkenning van deze gerespecteerde vereniging van Franse cultuurrecensenten zien we bovenal als een belangrijke steun voor ons artistiek beleid en een teken van waardering voor het dagelijkse werk van al onze medewerkers’, klinkt het bij het Brusselse operahuis De Munt.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig