De Minions uit Despicable Me zijn personages die we niet snel zullen vergeten. De gele wezentjes doen meer dan Gru assisteren, en hebben ook een grote invloed in de modewereld. Of dat is toch wat modejournaliste Suzy Menkes ons wil doen geloven met deze video voor Vogue.

Menkes kon rekenen op de medewerking van grote namen zoals Giles Deacon, Albez Elbaz, Domenico Dolce en Stefano Gabbana, Rubert Sanderson en Alexandra Schulman, hoofdredactrice van de Britse Vogue om de ‘invloed’ van de Minions te kaderen.

Het filmpje (geregisseerd door Danny Sangra) is bedoeld om het videoplatform van Condé Nast te lanceren. Voortaan mag u elke week minstens twee nieuwe video’s verwachten, inclusief de reeks ‘Inside the Wardrobe’ waarin onder meer Olivia Palermo, Suki Waterhouse en Lily Allen een rondleiding geven in hun kleerkast.

Ook Alexa Chung zal voor een aantal video’s zorgen en later dit jaar komt ook een reeks beautyfilmpjes. En voor wie het zich na het bekijken van de video zou afvragen: niet de Minions, wel Stella Tennant staat op de cover van het julinummer van de Britse Vogue.