Italiaanse actrice Laura Antonelli overleden
Antonelli in ‘L’Innocente’. Foto: rr

De Italiaanse actrice Laura Antonelli, een ex van Jean-Paul Belmondo, is maandagochtend levenloos aangetroffen in haar woning in Ladispoli, nabij Rome. Dat melden Italiaanse media. Waaraan de 73-jarige actrice overleden is, is niet meegedeeld.

Antonelli was vooral bekend van haar vertolking in Luchino Visconti’s testamentfilm ‘L’Innocente’ (1976). Einde jaren ‘60 en begin jaren ‘70 had ze al de aandacht getrokken met sexy rollen in Italiaanse erotische komedies, genre ‘La rivoluzione sessuale’ (De seksuele revolutie, 1968) en ‘Malizia’ (1973), waarin zij een kamermeid speelt op wie de werkgever-weduwnaar een begerig oog laat vallen. Die film kreeg in 1991 nog een vervolg met ‘Malizia 2000’.

Tijdens die gouden jaren van de Italiaanse film draaide Antonelli met grote regisseurs als Dino Risi, Ettore Scola, Luigi Comencini en dus ook Visconti. Van 1972 tot 1980 woonde zij samen met de Franse acteur Jean-Paul Belmondo in Parijs. In die periode werkte zij vaak samen met Franse cineasten.

Haar carrière kende in de jaren ‘80 een bruusk einde met niet altijd geslaagde esthetische ingrepen en problemen met het gerecht - er werd cocaïne in haar woning aangetroffen. Sinds enkele jaren leefde zij afgezonderd in haar villa in Ladispoli.