Beaufort 2015: kunst aan de kust
Foto: Frederik Buyckx

Tot 21 september stellen meer dan dertig kunstenaars werk tentoon aan onze Belgische kust. Tijdens deze vijfde editie van de driejaarlijkse kunsthoogmis, kan het publiek hedendaagse kunst spotten in de Nachtegaal, Raversyde, Het Zwin en de tien kustgemeenten.

Voor deze vijfde editie van Beaufort Buiten De Grenzen gooide de organisatie het over een andere boeg. In plaats van, naar goede gewoonte, kunstwerken te plaatsen in alle kustgemeenten, wordt nu gefocust op drie locaties: het Zwin Natuurcentrum (in het oosten), het domein Raversijde bij Oostende (in het midden) en het centrum De Nachtegaal in de duinen van De Panne (het westen). Daar zijn drie groepstentoonstellingen in openlucht te zien.

Daarnaast spelen de tien kustgemeenten wel nog altijd een belangrijke rol. Het collectief A Dog Republic brengt daar, onder leiding van de 91e jarige architect, urbanist en ontwerper Yona Friedmandaar, een solotentoonstelling.

‘Op de drie locaties komen de inhoudelijke verhalen van meer dan 35 kunstenaars samen met de voorstellen van A Dog Republic’, staat het op de website te lezen.

De organisatie voorziet behalve de tentoonstelling ook lezingen, concerten, performances, filmvoorstellingen en workshops. Hiervoor werkten ze samen met organisaties als Vrijstaat O., VUB Crosstalks, stroom Den Haag, Leffingeleuren, Theater aan Zee, CAHF (Contemporary Art Heritage Flanders), KASK Gent en Ons Erfdeel.

De tentoonstelling loopt de hele zomer, van 21 juni tot 21 september. De officiële opening vindt plaats zondagochtend om 11 uur.