Eengemaakte Greenyard Foods is grootste ter wereld
Univeg-topman Hein Deprez

De aandeelhouders van de beursgenoteerde fruit- en groenteverwerker Greenyard Foods de geplande samensmelting met Univeg en Peatinvest goedgekeurd op een buitengewone algemene vergadering in Gent. Daardoor ontstaat een nieuwe wereldleider in de verwerking van groenten en fruit, met een gezamenlijke omzet van 3,9 miljard euro en ongeveer 8.000 medewerkers verspreid over dertig landen.

De drie bedrijven bereikten halverwege mei een definitief akkoord over de samensmelting. Het beursgenoteerde Greenyard Foods wordt de overkoepelende vennootschap van de nieuwe groep, waarin Univeg en Peatinvest volledig worden ondergebracht. Er worden daarbij 25,5 miljoen aandelen Greenyard Foods uitgegeven aan de aandeelhouders van Univeg en Peatinvest.

Nadat een grote vertegenwoordiging van de aandeelhouders vrijdag op een buitengewone vergadering unaniem hun goedkeuring verleenden, en de Europese mededingingsautoriteit eind mei al haar fiat gaf, ontstaat de grootste fruit- en groenteverwerker ter wereld.

Spilfiguur is en blijft Hein Deprez, referentieaandeelhouder en voorzitter van de drie bedrijven. Het uitvoerend bestuur van het verruimde Greenyard Foods bestaat uit Marleen Vaesen (CEO), Francis Kint (COO) en Koen Sticker (CFO) en wordt bijgestaan worden door de managing directors van de verschillende business units (frozen, canned en substrates).