dS Radio. Metaal
Foto: EPA/Matthias Merz
Rrraaaaaaghghg! Are you ready motherfuckers? De festivalzomer begint loeihard en wel in de stille Kempen. Laat nog snel uw haar groeien en bestel een tattoo of twee, want de Boeretang in Dessel, daar moet u dit weekend heen. Hop naar Graspop.

Veel klinkende namen daar. Kiss, Korn, Slipknot, Alice Cooper, Faith No More, Motörhead... Meer dan genoeg om zeven DSRadio's mee te vullen. Maar er zijn er meer die uw aandacht verdienen. De rechttoe, rechtaanrockers van Danko Jones bijvoorbeeld. Of de Nederlandse vikings van 'Heidevolk'.

En nu u toch oordopjes aangeschaft heeft: Godsmack staat te popelen om u ze er met een stevige dreun terug uit te meppen. Van eigen bodem bevelen we Evil Invaders aan. Nu een dan een streep falset over dat beukende gitaarwerk, wij lusten dat wel.

Wat u dit weekend ontketent op Graspop, hoeft daar trouwens niet te eindigen. Probeer op Rock Werchter zeker Red Fang mee te pikken. En voor wie later dit jaar naar Slayer gaat in de AB en zich afvraagt hoe voorprogramma Kvelertak klinkt: luid. Op Dour kan u uw oren al eens gaan testen. Ook als Orange Goblin speelt stellen we voor dat u op de eerste rij gaat staan.

Maar goed, we zijn begonnen op Graspop, waar Faith No More afsluit. Van de nieuwe plaat krijgt u zeker Superhero op uw bord, maar van ons krijgt u uiteraard meer. Allezhoppa, allemaal samen: “This next soooong, is a soooong, that has four letters in the title, and it starts with an E!

 

Deezer is een streaming muziekdienst met een catalogus van 35 miljoen songs en met wekelijkse pre-releases en radiozenders in 12 verschillende genres.