Nog maar twee mensen in leven die voor 1900 geboren werden
Foto: AP
De vermoedelijk oudste mens ter wereld, de 116-jarige Jeralean Talley, is niet meer. Ze is woensdag in haar woning in een voorstad van Detroit gestorven, zo maakte haar dochter Thelma (77 jaar) bekend. Er zijn nu nog maar twee mensen in leven die vóór 1900 geboren werden.

Volgens de Amerikaanse Gerontology Research Group werd de Afro-Amerikaanse dame geboren op 23 mei 1899 in de staat Georgia. Tot haar 104de levensjaar ging ze nog graag eens bowlen. Ze maakte haar kleding zelf en ging graag vissen.

Jeralean had twaalf zussen, de meesten werden 80 of 90 jaar oud. Ze was meer dan 52 jaar getrouwd met haar man, toen die stierf in 1988. Vrienden beschrijven de vrouw als bescheiden en erg godvruchtig.

Met het overlijden van Talley is opnieuw een Amerikaanse de oudste mens ter wereld: Susannah Jones die in New York woont. Zij wordt op 6 juli 116 jaar oud. Zij en de Italiaanse Emma Morano (geboren op 29 november 1899) zijn - voor zover bekend - de laatste twee nog levende personen die voor het jaar 1900 werden geboren.

Er zijn nog drie mensen die in dat jaar geboren werden in leven: Violet Brown (Jamaica, 10 maart), Nabi Tajima (Japan, 4 augustus) en Goldie Steinberg (Rusland, 30 oktober). 


Susannah Jones (links, foto: Getty Images) en Emma Morano (rechts, foto: AP), 's werelds laatste levende in de 19de eeuw geboren mensen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig