Een man die meespeelde in de historische reconstructie van de Slag bij Waterloo is donderdagmiddag overleden. Hij behoorde in Eigenbrakel tot het kamp van de geallieerden.

De reconstructie van de Slag bij Waterloo is het sluitstuk van de herdenkingen van de tweehonderdste verjaardag van het Eerste Keizerrijk in Europa en de Slag bij Waterloo. In totaal doen er 4200 soldaten, 300 ruiters en 500 begeleiders aan mee. Tot aan het einde van het weekend leven de acteurs in kampen net zoals de soldaten 200 jaar geleden.

Een man die meevocht in het kamp van de geallieerden, kreeg iets na de middag een beroerte. Dat bevestigt de politie van Eigenbrakel. De hulpdiensten probeerden hem nog te reanimeren, maar de man overleed ter plaatse. Het gaat om een buitenlandse figurant, maar meer details over 's mans identiteit zijn niet bekend.

Eerder op de dag werd de slag met heel wat prominenten en speeches herdacht. Zo herinnerde premier Charles Michel er onder meer aan dat ‘de vijanden van gisteren op politiek, economisch en diplomatiek vlak de meest hechte bondgenoten geworden zijn’.