De Foo Fighters annuleren hun volledige Europese tournee en dus ook hun optreden op 25 juni in Werchter. Dat meldt Rock Werchter dinsdagavond op Twitter.

Tijdens een optreden in Zweden afgelopen vrijdag viel Foo Fighters-frontman Dave Grohl van het podium. De Amerikaanse rocker brak daarbij zijn been. Daardoor moest de groep eerder al hun optreden op Pinkpop dit weekend annuleren.

Rock Werchter werd dit jaar zelfs een week vervroegd om de Amerikaanse supergroep te kunnen laten optreden. Het is nog niet bekend wie de Foo Fighters zal vervangen. 

Het optreden van Foo Fighters in het Zweedse Göteborg was amper twee nummers ver toen frontman Dave Grohl in zijn typerende enthousiasme van het podium viel. Hij werd even opgelapt en verscheen weer op het podium met een stoel. ‘Ik kan misschien niet wandelen of lopen, maar gitaar spelen en schreeuwen kan ik nog steeds’, zei Grohl.

Na een lange versie van ‘The Pretender’ verdween Grohl toch weer van het podium, waar bleek dat zijn been inderdaad gebroken was. Hij werd dan ook op een brancard weggedragen door verplegend personeel en naar het ziekenhuis gebracht.

Grohl biedt excuses aan

Op de site van de band heeft de zanger van de Foo Fighters nu zijn excuses aangeboden in een blog. Hij zegt 'snel terug te komen' om de fans 'de nacht van hun leven' te geven. 'Ik geef je mijn woord, je weet dat we er goed voor zijn.'

yer', 'wid': '_1467261', 'uiconf_id': '29594771', 'flashvars': { 'vast': { 'plugin' : true, 'position': 'before', 'relativeTo': 'PlayerHolder', 'numPreroll':'1', 'prerollInterval':'1', 'prerollStartWith':'1', 'prerollUrl':prerollUrl, 'postrollUrl' : prerollUrl.replace('preroll', 'postroll'), 'numPostroll' : '1', 'preSequence':'1', 'postSequence':'1', 'timeout':'4', 'storeSession':true, 'prerollInterval':'1', 'skipOffset' : '15', 'loadAdsOnPlay' : true }, 'skipBtn': { 'label': 'Advertentie overslaan' }, 'adsOnReplay':true, 'noticeMessage': { 'plugin':'true', 'text': 'Advertentie overslaan binnen {sequenceProxy.skipOffsetRemaining|timeFormat}' } }, 'cache_st': '1406844802', 'entry_id' : '1_gsys4bdz' });

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig