Organisatie excuseert zich voor bikinimeisjes bij vrouwenkoers in Nijlen
Foto: Geert Nachtergaele
Wielerorganisatie Lotto Cycling Cup heeft zijn excuses aangeboden voor de bikinimeisjes die zondag de podiumceremonie van de vrouwenwielerwedstrijd Flanders Diamond Tour in Nijlen 'opfleurden'. In plaats van traditionele bloemenmeisjes had de lokale organisator 'Nijlen Fietst' vier dames in bikini opgetrommeld.

Het was de Nederlandse wielrenster Marijn De Vries die zondagavond de kat de bel aan bond op Twitter. Zij noemde het tafereel een 'regelrechte schande'. Meteen stroomden de verontwaardigde reacties binnen. De Flanders Diamond Tour Antwerpen-Nijlen is een van de zeven races van de Lotto Cycling Cup. Die overkoepelende organisator was er maandagochtend dan ook als de kippen bij om zich te excuseren.

'We willen ons als Lotto Cycling Cup verontschuldigen voor de verschrikkelijke vertoning die de lokale organisatie op poten heeft gezet', meldt de wielerorganisatie. 'We vinden het ook ongepast en we zijn hier niet verantwoordelijk voor. Laten we toch vooral de mooie overwinning van Jolien D'Hoore onthouden.'

Jolien D'Hoore (Wiggle Honda) won zondag de wedstrijd in Nijlen. De Belgische kampioene was na een massasprint sneller dan haar landgenote Kelly Druyts en de Duitse Lisa Brennauer.