‘Cos moet plannen voor Dansaertvestiging wijzigen’
De winkels in de Dansaertstraat zijn niet blij met de komst van Cos Foto: put

De Zweedse kledingketen Cos heeft nog een lange weg te gaan voor het zich in de Dansaertstraat kan vestigen: na een klacht over het huurcontract van een pand werd nu ook de vergunningsaanvraag afgeschoten omdat het patrimonium niet wordt gerespecteerd, zo meldt brusselnieuws.be.

Cos had aangekondigd om voor zijn tweede Brusselse vestiging de winkel en atelier van Johanna Riss aan de Nieuwe Graanmarkt te verbinden met restaurant Au Fond in de Dansaertstraat. Om de twee met elkaar te verbinden, zouden echter enkele dragende muren en zuilen moeten sneuvelen, en ook de gevels van de panden zouden onder handen worden genomen.

Volgens brusselnieuws.be zou het project, zoals de plannen nu op tafel liggen, ‘het patrimonium banaliseren’, aldus de overlegcommissie die unaniem een negatief advies heeft afgeleverd. Een positief advies kan enkel wanneer wordt afgezien van het idee om de twee panden te verbinden, klinkt het nog.

Vorige maand botste vastgoedgroep GH, eigenaar van de twee panden, nog op protest van Johanna Riss die zwaaide met haar huurcontract. Daarin staat dat de eigenaar enkel een nieuwe huurder mag nemen indien hij het pand afbreekt en terug opbouwt. De opening voor de nieuwe winkel was voorzien voor eind dit jaar.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in