Ikea schrapt frisdrank van het menu
Foto: IKEA

Ikea gaat nog een stap verder met zijn voornemen van gezonde voeding en zal voortaan geen frisdrank meer aanbieden in de restaurants. In de plaats van die dranken komt fruitwater, dat vijftig procent minder suiker bevat, zo laat de Zweedse meubelketen weten in een persbericht.

Cola of limonade drinken bij uw Zweedse balletjes is er voortaan niet meer bij. Ikea vervangt vanaf deze week de frisdranken door een gezonder alternatief: zes verschillende soorten fruitwater die uitsluitend natuurlijke smaak- en kleurstoffen bevatten, en vijftig procent minder suiker.

Klanten kunnen in het restaurant voortaan kiezen uit bruisend water met vijf verschillende fruitsmaken (framboos, peer, appel, limoen en vlierbloesem) of mineraalwater met rodebessensmaak.

‘De omschakeling van frisdrank naar fruitwater past in de nieuwe koers die Ikea vaart met voeding. We nemen ons volledig voedingsaanbod onder de loep om het gezonder en duurzamer te maken’, aldus food manager Merlijn Crébolder.

‘Door cola en andere frisdranken in die dranktorens (die u met de blauwe beker ongelimiteerd kunt gebruiken, red.) te vervangen door fruitwater kunnen we heel veel mensen op een betaalbare manier laten kennismaken met een gezonder alternatief.’