Sven Ornelis verandert van job. Hij gaat bij Q-Music aan de slag als adjunct-programmadirecteur. 'Het was tijd voor iets anders, voor mezelf en voor de zender.'

Ornelis (42) kondigde het nieuws vanmorgen aan in zijn eigen ochtendprogramma 'Ornelis & Vancoillie' op Q-Music. 'Na veertien jaar presenteren is het tijd voor iets anders, voor mezelf en voor de zender', legde hij aan de luisteraars uit. Ornelis, die mee aan de wieg van de commerciële radiozender stond, gaat nu mee strategisch nadenken over de toekomst van de zender.

Ornelis gaat zich bezighouden met de leiding van de radiozender. Hij wordt adjunct-programmadirecteur onder Tom Klerkx, de baas van Q-Music en Joe FM. De stem van Sven Ornelis verdwijnt niet helemaal van de radio. Hij zal nog bij Q-Music presenteren, maar sowieso niet meer in het belangrijke ochtendblok. Maarten Vancoillie zal het ochtendprogramma alleen verder presenteren, er komt tot nader order niemand in de plaats van Sven.

Het was een brief aan de Russische leider Michael Gorbatsjov waarmee Sven Ornelis zich als tiener voor het eerst in de kijker werkte. Toenmalig radiopresentator Michel Follet was tijdens een interview onder de indruk van de jonge Bruggeling en nam hem onder zijn vleugels. Ornelis mocht meteen aan de slag bij Follets vrijdagochtendshow 'Dag En dauw' op Radio 2.

Follet leerde hem de kneepjes van het vak en toen hij de overstap naar Donna maakte, volgde Sven Ornelis hem. Ornelis presenteerde er onder meer de hitparade 'Ultratop' en kreeg er zijn eigen dagelijkse programma 'Bumpershow'.

Stunts

Vanaf 2000 ging hij tijdens het ochtendblok samenwerken met Erwin Deckers voor de 'Deckers en Ornelis Ochtendshow'. Acht maanden later stapten beiden over in het pas opgerichtte Q-Music. Hun ochtendprogramma werd herdoopt en kreeg de naam 'Deckers & Ornelis Showtime'. Het programma kenmerkte zich door de vele stunts, vaak voor het goede doel. Zeven jaar lang liep de  erg populaire talkshow op Q-Music tot copresentator Erwin Deckers ermee kapte om programmadirecteur van de Q-group te worden.

Ornelis kreeg met Kurt Rogiers een nieuwe radiopartner. Voortaan zou de wereld wakker worden met 'Ornelis & Rogiers Showtime'. De show liep van 2008 tot 2014 en kenmerkte zich meer dan ooit door stunts als de Q-ijsblok-actie, de knuffel 'Meneer Konijn' die de wereld rond reisde voor het goede doel en 'Het Experiment' waarbij ze dagenlang van de wereld afgesloten, radio bleven maken. Ornelis en Rogiers gaven zelfs een huis weg aan een luisteraar.

Vorig jaar gaf Kurt Rogiers aan een eigen radioprogramma te willen maken. Sven Ornelis ging door met ochtendradio van 6 tot 9 uur. Samen met Maarten Vancoillie presenteert hij sindsdien 'Ornelis & Vancoillie'. Vancoillie gaat de ochtendshow alleen verder presenteren.

Ornelis is ook actief als dj, schreef een roman en een kookboek en is columnist voor onder meer ‘Het Laatste Nieuws'.