Balls & Glory geeft aftrap voor drukke festivalzomer
Foto: put

Dat je tegenwoorig meer keuze hebt dan lauwe frieten of flauwe noodles op festivals kunnen we alleen maar toejuichen. Ook het Nederlandse Best Kept Secret festival, dat dit weekend plaatsvindt, stelde zijn foodline-up met veel zorg en passie samen en nodigde onder meer de foodtruck van Balls & Glory uit naar de Beekse Bergen. Voor Wim Ballieu, die net een nieuwe vestiging opende in Brussel, belooft het een drukke (festival)zomer te worden.

Culinaire festivals mogen dan wel bijna even populair geworden zijn, nóg beter is om een goede muziekaffiche en culinair genieten met elkaar te combineren. Balls & Glory, het gelauwerde foodconcept van Wim Ballieu, trekt niet alleen volk naar de restaurants in Gent, Antwerpen en sinds maandag ook Brussel, maar pakt ook festivalgangers moeiteloos in.

De rood-witte foodtruck was vorige zomer al op heel wat evenementen te spotten, en dat zal dit jaar niet anders zijn. Het belooft een drukke festivalzomer te worden, te beginnen met Best Kept Secret festival... in Nederland.

Het is niet de eerste keer dat de foodtruck van Balls & Glory over de grens trekt - vorig jaar stond die bijvoorbeeld ook al op een foodfestival in de Amsterdamse Westergasfabriek - en de gevulde gehaktballen van Ballieu (geserveerd met een slaatje of stoemp) weten ook onze noorderburen te overtuigen. 'De reacties zijn zalig goed. Ze hebben het dan wel over een stamppotje in plaats van stoemp, maar het valt evengoed in de smaak', aldus Ballieu.

Best Kept Secret heeft een uitnodigende foodline-up, hoe gaan jullie de festivalgangers proberen te verleiden?

'Wij doen gewoon ons eigen ding, die bal spreekt voor zich. We nemen natuurlijk onze bestsellers mee en hebben al gemerkt dat de Nederlanders iets zoeter zijn aangelegd, dus ook de variant met kip-appel staat dit weekend op de kaart. Die viel ook al geweldig in de smaak bij het internationale publiek op Tomorrowland.'

NVC Photography

Op welke festivals kunnen we je foodtruck deze zomer nog tegenkomen?

'Net zoals vorig jaar zullen we opnieuw te vinden zijn op Tomorrowland, WeCanDance en Dranouter, maar daar komen zeker ook al Feest in het Park in Oudenaarde en Cactusfestival in Brugge bij. We hebben nu onze foodtruck, dus laat hem maar zoveel mogelijk rollen, denk ik dan.'

'We zijn destijds gestart met die foodtruck omdat ik dacht dat de zomerperiode veel kalmer zou zijn aangezien het toch een typisch winterproduct is. Het tegendeel is echter waar, want dankzij de grote terrassen in Antwerpen en nu ook Brussel draaien de restaurants eigenlijk het hele jaar door goed, waardoor de zomerperiode nu net extra druk is.'

Je eigen gehaktballen even buiten beschouwing gelaten, wat is jouw favoriete festivalfood?

'Mijn guilty pleasure is en blijft frieten, maar ik ben ook benieuwd naar de hotdogs van Jeroen Meus (de televisiekok gaat naar aanleiding van zijn nieuwe restaurant Würst zijn haute dogs voorstellen op Rock Werchter, red.). En ik ben ook een pizza-addict, zeker als die zoals op Tomorrowland wordt gebakken in een houtoven.'

Balls & Glory Brussel vind je terug in de Lakensestraat 171, open van maandag tot en met zaterdag, van 10.00 tot 22.00 uur. Reserveren kan enkel vanaf tien personen. Best Kept Secret vindt plaats op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juni.