Belg opgepakt voor stalken van zingende non
Foto: AFP

De Italiaanse politie heeft een 42-jarige Belg opgepakt op verdenking van stalking van Cristina Scuccia. De 26-jarige zingende non werd vorig jaar wereldberoemd door haar overwinning in de talentenjacht ‘The Voice of Italy’.

De Belgische fan zou een jaar geleden voor het eerst contact hebben gezocht met zuster Cristina via Facebook. De man stuurde echter zo veel berichten dat de vrouw al snel naar de politie trok om een klacht in te dienen wegens stalking. Het profiel van de Belg werd geblokkeerd, maar de man bleef niet bij de pakken zitten. In december vorig jaar reisde hij naar Italië in de hoop zijn idool te ontmoeten. Volgens Italiaanse media kon hij toen enkel vanop grote afstand een foto nemen van de vrouw.

Begin deze maand dook de echter stalker opnieuw op, dit keer aan het klooster in Milaan waar zuster Cristina verblijft. Hij werd meteen opgepakt toen hij de vrouw probeerde te benaderen, naar eigen zeggen enkel om ‘een selfie te maken’. Het gerecht in Milaan hechtte maar weinig geloof aan die uitleg. De Belgische superfan kreeg een verbod om nog voet te zetten op Italiaanse bodem en zal worden gerepatrieerd naar ons land.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig