Broers Huybrechts in halve finales World Cup Darts niet voorbij Engeland
Foto: Photo News

Ronny en Kim Huybrechts zijn er zondag in het Duitse Frankfurt niet in geslaagd zich voor de finale van de World Cup Darts te plaatsen. De Engelse eerste reekshoofden Phil Taylor (PDC-2) en Adrian Lewis (PDC-4) bleken met 2-0 te sterk.

Ronny Huybrechts (PDC-35) kwam dicht bij een stunt tegen Taylor. Onder meer dankzij een geweldige 142 checkout in het tweede leg kon de oudste van de Antwerpse broers tot 3-3 gelijke tred houden. In het beslissende zevende leg maakte ‘The Power’ het echter met een 12-darter af. Kim Huybrechts (PDC-16) kwam tegen Lewis 3-0 achter, knokte zich nog terug tot 3-2, maar moest uiteindelijk met 4-2 de duimen leggen.

In 2013 bereikten de broers Huybrechts wel de finale van het WK voor landenteams. Daarin verloren ze toen met 3-1 van Taylor en Lewis. Vorig jaar eindigde het in de kwartfinales met een 2-1 nederlaag tegen de Nederlanders Michael van Gerwen (PDC-1) en Raymond van Barneveld (PDC-14), die Taylor en Lewis vervolgens de titel zouden afsnoepen. Ook Van Gerwen en Van Barneveld zullen hun titel niet verlengen. Zij werden in hun halve finale uitgeschakeld door de Schotten Gary Anderson (PDC-3) en Peter Wright (PDC-5). Wright leed een 3-4 nederlaag tegen Van Gerwen, maar wereldkampioen Anderson trok dat recht met 4-1 winst tegen Van Barneveld. Het dubbelspel wonnen de Schotten vervolgens met 4-1.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig