De nieuwe Jurassic Park-film, ‘Jurassic World’, heeft in zijn eerste weekend in de zalen wereldwijd 511 miljoen dollar opgebracht, of het beste openingsweekend ooit. In 66 verschillende landen staat de film bovenaan de box office.

In de Verenigde Staten haalde de film 204,6 miljoen dollar op, wat net iets minder was dan het record van de ‘Avengers’ in 2012. Die was goed voor 207,4 miljoen dollar. Dat blijkt uit voorlopige cijfers die Exhibitor zondag publiceert.

In China was het door Steven Spielberg gecoproduceerde ‘Jurassic World’ goed voor 100 miljoen dollar. Spielberg regisseerde de eerste twee films in de reeks, in 1993 en 1997.

Ook bij ons lokken de dino’s volle zalen, ondanks de examens en het mooie weer.

Onze recensent Jeroen Struys gaf de film twee sterren. De computereffecten zijn ronduit verbluffend, zeker in 3D. Maar de personages zijn slapjes en er zit geen ziel in de film, klinkt het verdict.

Met ‘Jurassic World’ heropent het dinopretpark de deuren. Maar helaas is de film meer begaan met monsters dan met mensen, meer een effectenspektakel dan een familiefilm à la Spielberg. En net daardoor klinkt de ‘bwa’ luider dan de ‘Roarrr!’.
Jeroen Struys
Cultuur

Bekijk hieronder een interview met de acteurs uit Jurassic World:

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig