Nekpijn speelde Goffin parten in verloren finale Rosmalen
Foto: BELGA

David Goffin slaagde er zondag niet in zijn derde ATP-titel te pakken. Op het gras van Rosmalen was de Fransman Nicolas Mahut te sterk. Achteraf bleek het nummer 15 van de wereld met de nek te sukkelen.

'Ik ben vanmorgen opgestaan met een geblokkeerde nek. Daardoor kon ik mijn beste tennis niet tonen. Dat is frustrerend', vertelde de Luikenaar na het 7-6 (7/1) en 6-1 verlies.

In de eerste set ging het tussen beide tennissers gelijk op. 'Ik verdiende die eerste manche te winnen', vond Goffin. 'Tijdens de rally’s was ik dominant. Maar in de tiebreak trok hij verdiend aan het langste eind. Daarna werd het allemaal veel moeilijker.'

Goffin moest in de tweede set bij 1-1 zijn service inleveren en werd daarna nog twee keer gebroken. Een droge 6-1 was het gevolg. 'Ik had last om mijn nek te draaien. Ik kon niet harder opslaan dan 180 km/u en ook mijn returns kwamen er niet meer uit. Tegen zo’n goede grasspeler sta je dan voor een onmogelijke opdracht.'

De 24-jarige Goffin blijft voorlopig steken op twee ATP-titels. Vorig jaar won in het Oostenrijkse Kitzbuhel (op gravel) en het Franse Metz (op hardcourt). Hij steekt wel 150 ATP-punten en een cheque van 51.450 euro op zak. 'Volgend jaar kom ik terug en probeer ik de titel te pakken', besloot Belgiës beste tennisser.