Kroaat wint in Ronde van Zwitserland, Dumoulin behoudt leiderstrui

De Kroaat Kristijan Durasek was de snelste in de eerste etappe in lijn in de Ronde van Zwitserland. De Kroatische renner van Lampre verraste zijn medevluchters en ging solo over de meet. De Nederlander Tom Dumoulin behoudt de leiderstrui.

De etappe met start- en aankomstplaats in Risch-Rotkreuz was Belgisch getint. Stijn Devolder ging er snel vandoor in de eerste aanvalsgolven, maar de vlucht van de dag werd gevormd met vier: Agnoli, Pibernik, Meyer en Jurgen Roelandts namen het grootste deel van de 161 kilometer lange etappe voor hun rekening. Roelandts moest echter de rol lossen voorin, maar ook zijn medevluchters hielden het niet vol tot de eindmeet.

De 27-jarige Durasek, eerder al eindwinnaar in de Ronde van Turkije, kwam solo over de streep. Hij had na 161 kilometer met start en aankomst in Risch-Rotkreuz vier seconden voorsprong op onder meer de Spanjaard Dani Moreno, de Colombiaan Julian Arredondo en de Fransman Thibaut Pinot. De Nederlander Tom Dumoulin (Giant-Alpecin), zaterdag de beste in de proloog, werd zondag negende en behoudt na het openingsweekend de leiderstrui.

Maandag staat de derde etappe in deze Ronde van Zwitserland op het programma, met start in Quinto en na 174 kilometer aankomst in Olivone.