'Sepp Blatter overweegt toch aan te blijven als FIFA-voorzitter'
Foto: reuters
Dat Joseph 'Sepp' Blatter opstapt als FIFA-voorzitter is verre van zeker. De Zwitserse krant Schweiz am Sonntag haalt een anonieme bron dicht bij de Zwitser aan om naar buiten te brengen dat Blatter 'steunbetuigingen ontvangen heeft van verschillende Afrikaanse en Aziatische voetbalbonden, welke vragen om aan te blijven als voorzitter'.

Blatter kondigde op 2 juni aan zijn functie als voorzitter neer te leggen nadat de FIFA opnieuw onder vuur kwam te liggen na nieuwe corruptieschandalen. Op 20 juli is in Zürich een bijzondere bijeenkomst voorzien van het Uitvoerend Comité. Op die meeting zal men de datum vastleggen voor het congres waarop de nieuwe FIFA-voorzitter verkozen zal worden. Volgens de FIFA zal dat congres tussen december 2015 en februari 2016 plaatsvinden, vermoedelijk op 16 december.

Mocht Blatter toch aanblijven, zou dat congres niet nodig zijn aangezien Blatter herkozen werd als FIFA-voorzitter. Vorige week keurde het Europees Parlement nog een resolutie goed die de 79-jarige Zwitser aanspoorde om meteen op te stappen. En Domenico Scala, voorzitter van het auditcomité, stelde zondag dat een wissel van de wacht een essentiële stap is in de hervorming van de FIFA.

Wordt vervolgd...