De Sloveen Tim Gajser (Honda) heeft zondag de Grote Prijs motorcross van Italië in de MX2-klasse gewonnen. Op het circuit van Maggiora, waar deze negende WK-manche plaatsvond, werd hij derde in de eerste reeks en tweede in de tweede reeks.

Gajser haalt het in de eindstand voor de Nederlander Jeffrey Herlings (KTM), winnaar van de tweede reeks, en de Zwitser Jeremy Seewer (Suzuki). De Rus Aleksandr Tonkov (Husqvarna) viel als vierde net naast het podium. Hij won de eerste reeks maar werd pas achtste in de tweede.

Bert Van Doninck (Yamaha) was de beste Belg op de vijfde plaats. Julien Lieber (Yamaha) werd zevende, Damon Graulus (Yamaha) 22e en Kevin Fors (Yamaha) 23e.

In de tussenstand van het WK verstevigt Herlings zijn leidersplaats. Hij totaliseert 398 punten. De Zwitser Valentin Guillod (Yamaha) en de Let Pauls Jonass (KTM) delen de tweede plaats met 259 punten.

Julien Lieber staat negende (209 punten). Bert van Doninck is zeventiende, Jens Getteman achttiende, Kevin Fors 29e en Damon Graulus 30e. Volgende week zondag (21 juni) wordt in het Duitse Teutschenthal de tiende Grote Prijs van het seizoen afgewerkt.