Zieke Stromae annuleert 9 concerten
Foto: Photo News

Nadat Stromae eerder deze week een concert in de Congolese hoofdstad Kinshasha afzegde, heeft de Belgische artiest nu al zijn shows tot 2 augustus geannuleerd. Volgens zijn entourage kampt de zanger met ernstige gezondheidsproblemen.

Na de annulatie van het concert in Congo werd Stromae onderworpen aan een grondige medische controle. ‘Daaruit is gebleken dat hij ernstige bijwerkingen vertoont van een preventieve behandeling tegen malaria’, klinkt het bij zijn management. ‘Stromae werd meteen opgenomen in het ziekenhuis en zal enkele weken moeten opgevolgd worden. Omwille van zijn gezondheidstoestand zal hij voorlopig geen activiteiten kunnen uitvoeren.’

De afgelopen dagen werd her en der gespeculeerd over de ware reden van de annuleringen. 'De geruchten over andere mogelijke oorzaken zijn absoluut ongegrond', klinkt het.

Stromae zal zeker tot 2 augustus buiten strijd zijn. Dat betekent dat 9 internationale shows in het water vallen. Het gaat om optredens in Rwanda , Groot-Brittannië, Italië, Portugal, Zwitserland, Italië, Spanje, Canada en in het Amerikaanse Chicago. ‘We bieden onze verontschuldigingen aan bij de fans en de concertpromotoren. Voorlopig kunnen we nog geen data voor nieuwe concerten aankondigen’, klinkt het nog.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig