David Goffin kraakt in tweede set en verliest finale Rosmalen
Foto: Belga
David Goffin (ATP 15) is er zondag niet in geslaagd het ATP-grastoernooi in het Nederlandse Rosmalen (537.050 euro) te winnen. Hij verloor in de finale in twee sets van de Fransman Nicolas Mahut (ATP 97). Na 1 uur en 17 minuten stond de 7-6 (7/1) en 6-1 eindstand op het scorebord.

De 24-jarige Goffin mikte op het Topshelf Open op een derde ATP-titel. In 2014 won hij in het Oostenrijkse Kitzbuhel (op gravel) en het Franse Metz (op hardcourt) en was hij ook runner-up in het Zwitserse Bazel (op hardcourt). De Luikenaar speelde dus zijn vierde ATP-finale, de eerste dit jaar.

De 33-jarige Mahut, die kwalificaties moest afwerken, pakte dan weer zijn derde titel. In 2013 won hij al in Rosmalen, waarna hij een week later ook het grastoernooi van Newport op zijn palmares bracht.
Goffin en Mahut stonden voor de tweede keer tegenover elkaar. In 2012 trok de Luikenaar aan het langste eind op het toernooi van Winston-Salem (North Carolina).

In een evenwichtige eerste set gaven beide spelers elkaar geen duimbreed toe. Er kwam een tiebreak aan te pas. Daarin was Mahut duidelijk de betere (7/1). De Fransman trok de lijn door in de tweede set. Hij ging in het derde spel door de service van Goffin. Een tweede break bracht Mahut op 4-1. Bij Goffin was de veer daarna gebroken. Mahut stoomde zo door naar 6-1 setwinst en de titel.