Hülkenberg bezorgt Porsche eerste zege in zeventien jaar op 24 Uur van Le Mans
Foto: AP

De Porsche 919 Hybrid met startnummer 19 heeft zondag de 83e editie van de 24 Uur van Le Mans gewonnen. De Duitse F1-piloot Nico Hülkenberg, de Nieuw-Zeelander Earl Bamber en de Engelsman Nick Tandy bezorgden Porsche zo de eerste zege in zeventien jaar op Le Mans, tevens de zeventiende overwinning in totaal voor de Duitse autoconstructeur.

Aan de streep hadden ze een voorsprong van een ronde op de Porsche 919 Hybrid van de Australische voormalige F1-piloot Mark Webber, de Nieuw-Zeelander Brendon Hartley en de Duitser Timo Bernhard. De Audi R18 e-tron quattro van Benoît Tréluyer, Marcel Fässler en André Lotterer mocht als derde mee het podium op. Vorig jaar waren zij nog goed voor de zege op Le Mans.

Voor Laurens Vanthoor, die met zijn Ligier-Honda van OAK Racing zaterdag van op de negende rij mocht starten, kende de race een dramatisch einde. In het slotuur moest het team immers opgeven wegens problemen met de versnellingsbak. Voor Vanthoor was het de eerste deelname aan de legendarische uithoudingsrace. Ook vorig jaar was hij aangekondigd, maar toen moest hij in laatste instantie zijn zitje afstaan aan een piloot met budget wegens financiële problemen bij zijn toenmalige team.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: