Dortmund strikt ‘één van de meest betrouwbare doelmannen uit Bundesliga’

De Zwitserse doelman Roman Bürki heeft een vierjarig contract bij Borussia Dortmund ondertekend. Dat hebben de Borussen zondag laten weten op de clubwebsite. De 24-jarige Bürki komt over van Freiburg, dat onlangs uit de Bundesliga degradeerde.

Ondanks de degradatie maakte Bürki de nodige indruk bij Freiburg en speelde hij er zich meermaals in de kijker. Volgens zijn nieuwe club is hij dan ook ‘een van de meest betrouwbare doelmannen uit de Bundesliga’. Bürki, die het al tweemaal tot Zwitsers international schopte, speelde slechts één seizoen bij Freiburg. Daarvoor stond hij op de loonlijst bij Grasshopper Zürich en de Young Boys.

Door de komst van Bürki is het onzeker of ouderdomsdeken Roman Weidenfeller bij de club blijft. De 34-jarige goalie raakte onlangs zijn plek tussen de palen kwijt aan de Australiër Mitchell Langerak en door de komst van een nieuwe doelman zal de druk alleen maar toenemen. Zaterdag was Weidenfeller in het EK-kwalificatieduel in en tegen Gibraltar (0-7) nog goed voor een basisstek bij de Duitse nationale ploeg. Het was zijn vijfde interland bij de Mannschaft.