Thierry Neuville wordt derde op Sardinië, Ogier wint
Foto: AFP

Thierry Neuville (Hyundai i20) is zondag als derde geëindigd in de rally van Sardinië, de zesde manche in het WK. De overwinning in Italië was voor de Franse wereldkampioen en WK-leider Sébastien Ogier (Volkswagen Polo-R), die zijn vierde zege van het seizoen boekte, de 28e uit zijn carrière.

Neuville en zijn corijder Nicolas Gilsoul konden op de slotdag nog een plaats opschuiven. Ze eindigden uiteindelijk op 4:22 van Ogier. De Nieuw-Zeelander Hayden Paddon, teamgenoot van Neuville, werd tweede op 3:05.

Voor de 26-jarige Neuville, de vicewereldkampioen van 2013, is het pas zijn tweede podiumplaats van het seizoen. In de rally van Zweden, de tweede manche, eindigde hij als tweede (ook na Ogier).

'Ik had niet gerekend op een podiumplaats', reageerde een tevreden Neuville. 'Maar ik heb mijn race gereden, en heb getracht het op het einde slim te spelen. De ploeg heeft het ook uitstekend gedaan. Het is belangrijk dat we punten scoren voor het constructeurskampioenschap.' Begin juli staat met de rally van Polen de volgende WK-manche op het programma.