Duitsland en Argentinië zeker van olympisch ticket
Foto: EPA

Duitsland (FIH 3) en Argentinië (FIH 6) hebben zich zaterdag in Buenos Aires verzekerd van een ticket voor het olympisch hockeytoernooi voor mannen op de Spelen van volgend jaar in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Zij stootten in de World League allebei door naar de finale, de top drie van dat kwalificatietoernooi mag zeker naar Rio.

Gastland Argentinië nam zaterdag in zijn halve finale de maat van Canada (FIH 15), het werd 3-0. Olympisch kampioen Duitsland klopte Nederland (FIH 2) met 2-1. Daardoor is Oranje nog niet helemaal zeker van een olympisch ticket, bij winst zondag in de troostfinale tegen Canada gaan de Nederlandse hockeyers wel definitief naar Rio de Janeiro.

Het toernooi in Argentinië is de eerste halve finale van de World League, de tweede wordt eind juni in Brasschaat gespeeld. Daar gaan de Red Lions (FIH 4) op jacht naar kwalificatie voor de Olympische Spelen. In groep B nemen ze het op tegen Groot-Brittannië (FIH 5), Maleisië (FIH 12), Ierland (FIH 14) en China (FIH 31). Ook in dat toernooi is de top drie zeker van zijn plaats in Rio.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig