Ook Brazilië naar laatste zestien op WK vrouwenvoetbal
Foto: EPA

Na titelverdediger Japan heeft nu ook Brazilië zich verzekerd van een ticket voor de achtste finales op het WK voetbal voor vrouwen in Canada. De Brazilianen wonnen zaterdag in Montréal ook hun tweede wedstrijd in groep E, het werd 1-0 tegen Spanje dankzij een doelpunt van Andressa Alves in de 44e minuut.

De Seleçao had eerder in zijn openingsduel op het WK Zuid-Korea met 2-0 geklopt. In die partij lukte kapitein Marta haar vijftiende WK-doelpunt, waardoor ze zo topscorer aller tijden werd op een Wereldbeker. Tegen Spanje scoorde ze niet.

In dezelfde groep speelden Zuid-Korea en Costa Rica 2-2 gelijk, in de stand leidt Brazilië (6 ptn) voor Costa Rica (2), Spanje (1) en Zuid-Korea (1). Brazilië is zeker van groepswinst en speelt bij de laatste zestien tegen de tweede uit groep D. Dat wordt Australië, Zweden, Nigeria of de Verenigde Staten.

In groep F won Colombia zaterdag met 2-0 van Frankrijk en haalde Engeland het met 2-1 van Mexico. De Colombianen hebben vier punten, Engeland en Frankrijk drie en Mexico één. De eerste twee van elke groep en de vier beste derdes mogen naar de achtste finales.