Pénélope Leprevost heeft zaterdag de Grand Prix van de CSI-jumping in het Franse Cannes, zesde manche in de Global Champions Tour, gewonnen. De 34-jarige Française was met de 10-jarige merrie Ratina de snelste van vier barragisten, die allemaal foutloos bleven.

De Zweed Rolf-Göran Bengtsson werd met Casall tweede, de Portugese Luciana Diniz met Fit for Fun derde, de Nederlander Maikel van der Vleuten greep met Arera net naast een podiumplaats. Gregory Wathelet moest met Algorhythem in de tweede ronde vier strafpunten noteren en eindigde op de tiende plaats, toch nog goed voor 27 punten in het Global Champions Tour-klassement en voor 4.500 euro prijzengeld. Winnares Leprevost mocht 99.000 euro gaan ophalen. Constant Van Paesschen eindigde buiten de punten en de prijzen. Na acht strafpunten zat de wedstrijd voor hem en Toscan er na de eerste ronde op.

Luciani Diniz verstevigde met haar derde plaats haar leidersplaats in de Global Champions Tour. Na zes van vijftien proeven heeft de 44-jarige Portugese amazone met 160 punten 50 punten voor op de Zwitser Pius Scwizer en 55 op de Schot Scott Brash. Pieter Devos is met 64 punten en een dertiende plaats beste Belg. Gregory Wathelet (52 ptn) is 21e, Constant Van Paesschen (42) 25e, Nicola Philippaerts (33) 33e en Olivier Philippaerts (19) 66e. De volgende manche van het lucratieve circuit vindt zaterdag 27 juni in Monaco plaats.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig