'Le Mans ziet er aantrekkelijker uit dan Formule 1'
Fernando Alonso tijdens de start van de 24u van Le Mans in 2014 Foto: Twitter
F1-piloot Fernando Alonso heeft tegenwoordig een uitgesproken liefde voor de prototypes uit het FIA World Endurance Championship.

Op dit moment zijn de 24 Uren van Le Mans aan de gang, een race die in 2014 met veel belangstelling werd bijgewoond door Fernando Alonso. De Spanjaard zwaaide ook de Franse driekleur bij de start van de legendarische race op het Circuit de la Sarthe, en wil na zijn F1-carrière graag deelnemen aan de 24-uursrace.

Onder de deelnemers zijn steeds heel wat ex-F1 rijders te vinden, en zo af en toe rijden er ook actieve F1-rijders mee. Zo rijdt dit jaar Nico Hülkenberg met de Porsche 919 Hybrid, een wagen die hij deelt met Nick Tandy en Earl Bamber. Onder de voormalige F1-rijders ondermeer Mark Webber (Porsche), Sébastien Buemi (Toyota) en Alexander Wurz (Toyota).

Het is ondertussen al lang geen geheim meer dat Fernando Alonso naar het FIA WEC lonkt. De tweevoudig wereldkampioen vindt dat het wereldkampioenschap uithouding een pak interessanter is geworden dan de Formule 1 in zijn huidige vorm.

'Vanuit het standpunt als rijder zijn de wagens heel aantrekkelijk, dankzij de zeer vooruitstrevende technologie." legt Alonso uit. "Je rijdt twee uur, ofwel drie stints aan één stuk binnen drie tienden van een seconde. Twee uur aan één stuk door met dezelfde wagen knallen is iets wat we in de Formule 1 verleerd zijn tijdens de afgelopen jaren.' 

Daarmee doelt de McLaren-rijder uiteraard op de regels betreffende de brandstoflimiet, en het degradatieniveau van de Pirelli-banden.

'Ik heb enorm van deze race genoten vorig jaar. De atmosfeer is een pak ontspannender, en het hele gebeuren staat veel dichter bij de fans. Het is een enorm evenement, die niet dezelfde weerslag kent als de Formule 1, maar wel groter is dan eender welke F1-race.' aldus Alonso.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: