Vaderdag wordt aangename zomerdag
Foto: AFP

Het blijft zondag droog met zonnige perioden, al kunnen er over het noordwesten van het land soms wat meer wolkenvelden voorkomen.

Er waait eerst een zwakke veranderlijke wind, later een zwakke tot matige wind uit het noorden tot noordoosten. De maxima bedragen 18 graden aan de kust, ongeveer 23 graden in het centrum tot 25 graden in het zuiden van de provincie Luxemburg.

Zondagavond en -nacht zijn er eerst opklaringen. Later neemt de bewolking toe vanuit het noorden, maar het blijft droog. De minima bedragen 9 tot 13 graden.

Maandag is het over de noordelijke landshelft tijdelijk bewolkt. Over het zuidoosten zijn er perioden met zon. Later is er overal een afwisseling van zon en wolkenvelden en het blijft op de meeste plaatsen droog. De noordoostenwind waait zwak tot matig, aan zee soms vrij krachtig. De maxima bedragen 15 graden aan de kust en 17 tot 21 graden elders.

Van dinsdag tot en met vrijdag blijft het droog met zonnige perioden. Dinsdag schommelt het kwik rond 18 graden. Nadien wordt het zowat 22 graden. Zaterdag is een lokale bui mogelijk, maar de kans hierop is voorlopig niet zo groot.