Xavier Taveirne verdwijnt uit ‘De ochtend’
Foto: © VRT - Bart Musschoot

Xavier Taveirne, vaste stem in de ochtend op Radio 1, verschuift naar het actualiteitsprogramma in de namiddag. Dat zal hij vanaf september samen met Ruth Joos presenteren, die daar al sinds enkele weken achter de micro zit. Ook enkele andere presentatoren schuiven een stoel op.

Dennis van den Buijs zal, in de plaats van Taveirne, elke werkdag ‘De ochtend’ presenteren naast Ruth Roets. ‘Het zal wennen zijn, elke dag m’n wekker zo vroeg zetten’, zegt van den Buijs daarover. ‘Maar ik kijk er naar uit om samen met de ploeg van “De ochtend” en met hetzelfde enthousiasme als Xavier de Radio 1-luisteraars ’s morgens door de actualiteit te gidsen.’

Xavier Taveirne zal vanaf september afwisselend met Ruth Joos ‘De wereld vandaag’ presenteren. Taveirne, die al drie seizoenen ‘De ochtend’ voor zijn rekening nam, zegt blij te zijn opnieuw een wat regelmatiger dagritme te zullen hebben.

Lien De Cooman, momenteel een van de vaste nieuwsstemmen op jongerenzender MNM, neemt het Radio 1-programma ‘Bonus’ over van Van den Buijs. Els Aeyels, die tot het einde van dit seizoen afwisselend met Ruth Joos ‘De wereld vandaag’ presenteert, stapt in september over naar verslaggeving. Ze zal onder meer de Amerikaanse presidentsverkiezingen volgen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig