Geen werk? Volg een opleiding als helderziende

Het Nederlandse ministerie van Werk biedt werklozen opleidingen op kosten van de staat aan die een job als ‘spirituele telefoonraadgever’ zien zitten. Zeven werkloze 50-plussers zijn al op het aanbod ingegaan, meldde een woordvoerder van het departement vrijdag op de Nederlandse radio.

Of je toekomst daarmee gegarandeerd is, weet je zelf al: de opleiding behelst namelijk het lezen van tarotkaarten en het levenslot ontdekken in een kristallen bol. Extraatje: een weekendje in de Belgische Ardennen om de afdeling reïncarnatie in te oefenen.

De private firma belooft een ‘allround-paranormale training’ en werkzekerheid . Omdat er een jobgarantie is, hoest het departement de opleidingskosten op - maar alleen voor oudere en langdurige werklozen. Het staat wel in de sterren geschreven dat je er niet rijk van zal worden: 29 eurocent per minuutje toekomstvoorspelling (dat is, met 17,4 euro per uur wel boven het bestaansminimum). Zit je er met je voorspellingen te ver naast, kan je nog altijd econoom worden.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig