Vliegtuig Malaysia Airlines moet noodlanding maken met brandende motor
Foto: AP
Vlucht MH148 van de luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines heeft vrijdag een noodlanding gemaakt op de luchthaven van Melbourne in Australië nadat er een brand was ontstaan aan een van de motoren. Er waren zo'n 300 passagiers aan boord van het vliegtuig.

Volgens de lokale brandweer moest de piloot een noodlanding maken nadat de een motor van de Airbus A330 vuur had gevat. Alle passagiers werden omstreeks 14.20 uur plaatselijke tijd geëvacueerd.

De motor zou kort na het opstijgen in brand geschoten zijn. Volgens een laatste update is de brand op het vliegtuig intussen gedoofd.

Rampjaar

De nationale luchtvaartmaatschappij van Maleisië heeft een rampjaar achter de rug. Op 8 maart 2014 verdween vlucht MH370 met 239 passagiers aan boord van de radar. Van het vliegtuig, dat onderweg was van Kuala Lumpur naar Peking, is tot op heden geen spoor.

Op 17 juli 2014 stortte vlucht MH17 neer in Oost-Oekraïne. Er is een sterk vermoeden dat het vliegtuig door Russische separatisten werd neergeschoten. Alle 298 kwamen om het leven, onder wie 193 Nederlanders en 4 Belgen.